Translate

maanantai 10. lokakuuta 2016

Törkeen hyvä kurpitsamuussi!

Syksy on erilaisten kurpitsoiden aikaa. Ihanan keltaisen värinsä kurpitsa saa karotenoideista. Kurpitsa sopii sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin, blogin resepteistäkin löytyy ainakin kurpitsamuffinssit. Maarit ja Antti Heikkilän tuoreista ruokavinkeistä bongasin kurpitsamuussin, joka maistui ihan uskomattoman herkulliselta pyörälenkin ja avantouinnin jälkeen - pitkään uunissa hautuneen karjalanpaistin kanssa. "Törkeen hyväksi" kehui tyttäreni. Tässä resepti hiukan jo omaa elämäänsä eläneenä: 
ainekset
1 myskikurpitsa
1 chilipippuri (tai ripaus chilimaustetta)
1 cm pala inkivääriä
1/2-1 tl kanelia
merisuolaa
reilu siivu voita
1 dl kermaa (tai korvaava tuote)
Höyrytä tai keitä kuorittu ja paloiteltu kurpitsa kypsäksi vähässä vedessä, inkiväärin ja chilin kanssa. Ota kurpitsa-, inkivääri- ja chilipalat pois vedestä. Soseuta ja lisää suola, kaneli, voi ja kerma. Tarkista maku. Nauti mausteisista syksyn aromeista. Inkivääri ja chili saavat veren kohisemaan suonissa ja lämmittävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.