Translate

Mustaherukkatiramisu

ainekset tiramisuun (n. 6 hengelle)
mantelikekseihin:
2 munaa
1/2 dl Karppisokeria/Sukrinia
1 1/2 dl mantelirouhetta
1 dl mantelijauh.
1/2 dl Pofiber-perunakuitua
1 tl leivinjauh.
(15-25 tippaa stevialiuosta - makeus oman maun mukaan )
1 tl karvasmanteliöljyä
1/2 tl vaniljajauh.

Lisäksi tiramisuun:
1-2 dl vahvaa kahvia keksien kostutukseen
(1/2 tl karvasmanteliöljyä)
300 g mascarponejuustoa/kookoskermaa
2-3 dl mustaherukoita
2 isoa kananmunaa
3/4 dl Karppisokeria TAI n. 20 tippaa stevialiuosta

Leivo ensin mantelikeksit. Vatkaa munat ja Karppisokeri ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sula voi, karvasmanteliöljy, steviatipat ja sekoita. Laita taikina pellille kekseiksi ja paista 225 asteessa 5-10 minuuttia.
Keksien jäähtyessä valmista tiramisun täyte. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa nyt keltuainen vaahdoksi. Jos käytät Karppisokeria, voit lisätä sen keltuaiseen jo ennen vatkaamista, stevialiuoksen taas vasta vatkaamisen jälkeen. Sekoita makeutettuun keltuaisvaahtoon vatkattu mascarpone/kookoskerma. Lisää varovasti nostellen valkuaisvaahtoon. 

Mausta jäähtynyt kahvi karvasmanteliöljyllä (paitsi jos keksin mantelinmaku mielestäsi riittää, älä...) Aloita tiramisun kokaminen. Lado vuorotellen, kerroksittain purkkiin/tarjoiluastiaan kahvissa kostutetut keksinmurut, mascarponevaahto ja mustaherukat. Tiramisu on hyvä valmistaa vähintään muutama tunti ennen tarjoilua. Viimeiseksi voit sihdata pinnalle tiramisu-tyyliin kaakaojauhetta (itse en laittanut).

Idean mustaherukkatiramisuun sain Helsingin Sanomien sivuilta, mutta täytyy sanoa, että resepti on melkoisesti muuntunut tiellä vähähiilihydraattiseksi herkuksi. Tiramisu on paremmin aikuiseen makuun, eikä ole kovin makea tähän tapaan tehtynä. Kookoskerma tuntui toimivan maidottomana  vaihtoehtona (kokeiltu molempia), joskin mascarponella tiramisusta tuli hiukan raikkaamman makuinen herkku. Kookoskermaksi on hyvä valita pehmeän makuinen ja paksuhko merkki, kuten Blue Dragon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.