ainekset (20 cm vuoka)
pohjaan:
50 g voisulaa
2 munaa
2 rkl mascarponea
1 raastettu omena
3/4 dl Karppisokeria t. Sukrinia
1 tl vaniljajauhetta
3/4 dl kookosjauh.
2 tl leivinjauh.
pohjan päälle:
1-2 omenaa viipaleina
kanelia
(Karppisokeria)
200 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 muna
1/2 sitruunan mehu
1/4-1/2 dl Sukrinia
(steviatippoja lisäksi tarpeen mukaan, esim. 15 tippaa)
kuorrutteeseen:
1 dl kuohukermaa
20 g voita
2 rkl kookossokeria
50 g pekaanipähkinää kevyesti sormin paloiteltuna
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina irtopohjavuokaan. Leikkaa päälle 1-2 omenaa siivuina, ripottele päälle kanelia (ja Karppisokeria). Esipaista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175-200 asteessa n. 25-30 minuuttia.
Kun kakku on jonkun verran jäähtynyt, valmista kuorrute. Laita kuorrutuksen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 15 minuutin ajan. Kuorruta kakku pekaanikinuskilla ja nauti - herkullista!
Käytin kakun kuorrutuksessa vastoin periaatteitani 2 rkl kookossokeria - mutta aika vähän sokeria kakkupalaa kohti tulee. :)
Resepti on melkein sama kuin blogissa "Marjolassa herkutellaan".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.