Translate

Charlotte

Charlotten reunoille voi käyttää perinteiseen tapaan kääretorttuviipaleita (sokerittoman ja viljattoman unelmatortun ohje blogissa) ja soveltaa tätä ohjetta vain täytteeseen. Yhtä hyvin voi käyttää marjoja ja hedelmiä. Tällä ohjeella on nyt kokeiltu appelsiinicharlotte ja mansikkacharlotte. Valitettavasti en saanut kauppareissulla tuoreita mansikoita ja jouduin käyttämään pakasteita. Toiste sitten tuoreista... Mansikkacharlotte on tarjoiltaessa helpommin leikattavaa kuin appelsiini-, jossa on kokonaisia appelsiiniviipaleita. Molemmat maistuivat ja näyttävät kyllä hyviltä!
ainekset
4 appelsiinia/n. 150-200 g mansikkaa sisukseen ja 100 g mansikkaa vuoan vuoraukseen
250 g maitorahkaa
2 1/2 dl kuohukermaa
makeutusta maun mukaan (n. 20 steviatippaa)
vaniljajauhetta
6 liivatelehteä
(esim. pähkinä- tai mantelirouhetta, mantelilastuja tai kookoshiutaleita)
kelmua vuoan vuoraukseenLaita liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kuori appelsiinit ja leikkaa kaksi appelsiinia ohuiksi siivuiksi TAI leikkaa kohmeiset/tuoreet mansikat viipaleiksi (n. 100 g tai haluttu määrä). 
Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka, vaniljajauhe ja steviatipat. Lisää sekaan yksi appelsiini pikku paloina TAI n. 150 g mansikkaa ja sekoita. Purista mehu neljännestä appelsiinista TAI tee mansikoista n. 1/2 dl mansikkamehua. Kuumenna käyttämäsi mehu ja sekoita siihen liivatelehdet. Kaada liivatelehti-mehuseos hyvin sekoittaen kermarahkaan. 
Vuoraa sopiva kulho kivasti appelsiini- tai mansikkaviipaleilla. Lado kermarahka samantien vuokaan ja tasoita pinta. Laita charlotte jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kiireinen kokki voi hyödyntää hyydyttämisessä pakastinta. Kippaa hyytynyt charlotte tarjoilulautaselle, poista kelmu ja koristele halutessasi esim. pähkinä- tai mantelirouheella tai kookoshiutaleilla. Kesällä mansikanlehdet ym. ovat myös hauskannäköisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.