Translate

Kanelikakku

Ihanan kanelikakun resepti löytyi Low carb-sivuilta. Leipurina oli kohta 11-vuotias poikani. Äiti tosin hoiti osan reseptin kääntämisestä. Niiden cuppien muuntaminen deseiksi on hiukan konstikasta.

Ainekset
Kanelitäyte
3 rkl Karppisokeria
2 tl kanelia

Kakku
3,2 dl mantelijauh.
1,3 dl leivontaprot.jauh.
2 tl leivinjauh.
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl pehmennettyä voita
reilu desi Karppisokeria
3 isoa munaa
1/2 tl aitoa vaniljajauh. (paremman puutteessa laitettiin voivoi... 1/2 tl vaniljasokeria)
3/4 dl kermaa
1 rkl voisulaa

Kuorrutus
3 rkl tuorejuustoa
2 rkl tomuKarppisokeria (tavallinenkin toimi)
1 rkl kuohukermaa
1/2 tl aitoa vaniljajauh.
Kakun voiteluun vähän sulaa voita

Yhdistä täytteen ainekset erikseen pikku kippoon. Taikinaa varten yhdistä toiseen kippoon jauhot, leivinjauh., sooda, vaniljajauhe ja suola. Vatkaa kolmannessa kipossa voi ja "sokeri" tasaiseksi, n. 2 min. ajan. Lisää munat sekaan yksi kerrallaan ja sekoita. Kaada nyt puolet jauhoseoksesta voi-sokeri-kananmunaseokseen. Lisää kerma ja kaada loput jauhoista sekoittaen joukkoon. 
Levitä puolet taikinasta voideltuun vuokaan, ripottele päälle 2/3 kanelitäytteestä ja levitä sen jälkeen loput taikinasta päälle. Paista 200 asteessa, kunnes kakku on kauniin ruskea, n. 20-25 min. Otettuasi kakun uunista sivele sen päälle voisulaa ja ripottele loppu kaneliseos päälle. Mausteinen jouluntuoksu on täyttänyt kodin! Viimeksi levitä vähän jäähtyneelle kakun pinnalle kuorrutus (pehmennä tuorejuusto ennen kuin sekoitat muut aineet)!
Meidän kakku paistettiin leipävuokassa. Jauhoina voi käyttää myös pelkkää mantelijauhoa (tällöin yht. 4,5 dl). Säilytä kanelikakkua viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.