Translate

Herkullinen munakasKananmunat ovat superruokaa ja sopivat siksi tosi hyvin aamupalaksi. Munan ravintoaineet imeytyvät tehokkaasti.

Aloitamme mieheni kanssa päivän useimmiten perusmunakkaalla, jonka jompikumpi paistaa oliivi- tai kookosöljyssä. Keltuaiset saavat jäädä ehjiksi ja kosteiksi, jotta ravintoaineet säilyvät. Päälle ripottelemme merisuolaa, pellavansiemenrouhetta, auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä ja/tai mantelijauhoa.


Munakkaan seuraksi sopii salaatti tai marja-jogurttiannos. Munakkaaseen voi kätkeä melkein mitä vain, sipulisilppua, kasviksia, juustoraastetta, kalkkunasuikaleita, kalaa... ja erilaisilla mausteilla saa vaihtelua. 

Hiukan erilainen munakas syntyy, kun sekoittaa rikottuihin kananmuniin huolellisesti wichyä (3-5 munaa ja 2-3 rkl wichyä). Ei kannata kuumentaa pannua liikaa, jotta munakkaasta tulee kauniin vaalea. Kun nostelee paiston aikana reunoja lastalla, saa munakkaaseen ilmavuutta.Yksi muna sisältää kuusi grammaa proteiinia ja kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Siinä on kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja, montaa eri kivennäisainetta sekä folaattia ja D-vitamiinia. Munasta saamme myös luteiinia, kseaksantiinia ja koliinia.

1 kommentti:

  1. Aamumunakkaan ja - kahvin ääressä löytyi tällainenkin ohje :) http://www.ruokala.net/ajankohtaista/nain-teet-taydellisen-ravintolatason-munakkaan-kotona/1288741487072

    VastaaPoista

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.