ainekset (12 muffinssiin)
1 1/4 dl myskikurpitsasosetta (raaásta- tai paahdetusta kurpitsasta)
1/2 dl Karppisokeria/Sukrinia
1-1 1/2 rkl piparkakkumaustetta (tai sekaisin inkivääriä, kanelia, neilikkaa)
1/2 tl vaniljajauhetta
4 kananmunaa
1 1/2 dl Pofiber-perunakuitua
1 1/2 dl mantelijauh.
1 tl leivinjauh.
13 tippaa stevialiuosta
(tummaa suklaata)
(kerma-/kookos-/soijakermavaahtoa/tuorejuustoa ja vadelmia koristeeksi)
Halkaise kurpitsa ja kaiverra siemenet pois. esim. jäätelökauhalla. Soseuta kurpitsanpalat (n. 1/4 kurpitsa) tehosekottimella TAI laita puolikas kurpitsa uuniin 175 asteeseen kypsymään ja soseuta/raasta, kun se on sopivasti pehmennyt (1/2-1 tuntia). Vatkaa munat ja karppisokeri vaahdoksi. Lisää sekoittaen kurpitsasose ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia (jäävät meheviksi kun et paista liikaa).
Voit halutessasi lisätä muffinssien päälle ennen uuniin laittoa suklaapaloja.
Leivoksia saat, kun laitat jäähtyneiden muffinssien päälle kerma-/kookoskermavaahtoa ja vadelmia. Myös tuorejuustokuorrute sopii hyvin. Pari kolme tippaa stevialiuosta makeuttaa kuorrutteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.