Translate

Synttärikakku


ainekset kakkupohjaan:
5 munaa
1 1/2 dl Karppisokeria
1 1/2 dl mantelijauh.
1 dl leivontaprot.jauh./Whey 100 täysheraproteiinia/Pofiber
2 tl leivinjauh.

Täytteet
1. Vadelmatäyte
1 dl kuohukermaa
1/2 prk ranskankermaa (60 g)
1/2 prk rahkaa (100 g)
1 dl vadelmaa + tilkka mehua
(lisävadelmia täytteen päälle)
3 liivatelehteä
vaniljaa
stevialiuosta maun mukaan
Vatkaa kerma ja lisää loput aineet, viimeksi liivatelehdet (Liota liivatelehtiä ensin 5 min. kylmässä vedessä, kuumenna hiukan vadelmamehua ja liuota liivatelehdet mehuun. Sekoita liivatemehuseos hyvin vadelmakermarahkaan.)

2. Suklaatäyte
50 g tummaa suklaata
100 g tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
vaniljaa
stevialiuosta maun mukaan
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se tuorejuustoon. Vatkaa kerma ja nostele suklaaseos kermavaahdon joukkoon. Mausta ja makeuta, maistele... 

Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja Karppisokeri (mielellään tomusokerina - Karppisokerin voi tehosekoittimella jauhaa hienoksi) kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut muut aineet varoen munasokerivaahtoon. Jauhota voideltu irtopohjavuoka mantelijauholla. Paista kakkupohja irtopohjavuoassa tai pellillä, leivinpaperin päällä 180 asteessa reilu 30 min. (Huom! Pellillä paistoaika lyhyempi). Kokoa kakku hiukan jo hyytyneellä täytteellä. Vadelmatäytteen päälle voit vielä laittaa irtovadelmia.
Laita kotimaisia vadelmia ja mintunlehtiä sekä tietenkin kermavaahtoa kakun koristeeksi. Raikas täytekakku maistuu kaikille ja sopii juhlaan kuin juhlaan! Viikonlopun synttäreillä tarjolla oli muuten myös ihanaa, tyrnimoussekakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.