ainekset
8 kotimaista omenaa
loraus aitoa omenamehua TAI 1 rkl sulaa voita (sekaan 10-15 tippaa stevialiuosta)
100 g voita
1 1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl Pofiber perunakuitua
1 dl mantelijauh.
1/2 dl mantelirouhetta
(halutessasi 1 dl Karppisokeria/Sukrinia)
kanelia
aitoa vaniljajauh.
Viipaloi omenat kuorineen ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. Sivele pullasudilla päälle omenamehu tai stevialla makeutettu voi. Laita paistumaan uuniin 175 asteeseen 10-15 minuutin ajaksi.
Nypi pehmeään voihin kookoshiutaleet, jauhot, (Karppisokeri) ja mantelirouhe. Vähähiilihydraattisia, viljattomia jauhoja ja rouheita voit kokeilla erilaisina variaatioina. Kookos-, soija- ja leivontaproteiinijauho käyvät nekin omenapaistokseen.
Ripottele voi-jauhoseos omenapaistoksen päälle ja vuole pinnalle voilastuja. Kruunaa kanelilla ja vaniljajauheella. Paista vielä 175 asteessa puolisen tuntia. Nauti kermavaahdon, kookos- tai soijakermavaahdon (joku muuten sekoittelee näitä kahtakin) tai tarjoa sokeri-immeisille vaniljajäätelön kanssa. Nauti kynttilän valossa, syyshämyssä!
Oman äidin bravuuri oli omenahyve, jota tarjottiin jälkiruuaksi vieraille Tofuline-jäätelön kanssa - ja tosi herkullista oli. Tehtiin kyllä vehnäjauhoon...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.