Translate

Vhh-mysli

Mysliä voi nauttia myös viljattomana  ja sokerittomana - tarvittaessa maidottomanakin.

Ainekset (1 annos)
muutama mansikka
2 rkl mustikkaa
2 rkl saksanpähkinää
2 rkl mantelia
2 rkl pekaanipähkinää
1 parapähkinä
makeutta maun mukaan (muutama tippa stevialiuosta)

Jauha saksanpähkinät, mantelit, pekaanipähkinät ja parapähkinä blenderillä sopivan hienoksi. Laita mysliannoksesi sekaan marjat, makeutus ja maito (lehmänmaidon sijaan voit käyttää makeuttamatonta manteli- tai soijamaitoa). Mysliä kannattaa jauhaa isompi annos kerralla, niin aamun aloitus sujuu jouhevasti. Mysliseosta voit ripotella myös turkkilaisen jogurtin päälle.

Pähkinöistä saa energiaa ja terveellisiä rasvoja. Ne sisältävät mineraaleja, vitamiineja (etenkin E-vitamiinia) ja antioksidantteja. Niiden säännöllinen syöminen vähentää tutkimusten mukaan sydäntautiriskiä 37 prosentilla. Toisessa tutkimuksessa, jossa osa koehenkilöiden ruokavalion hiilihydraateista korvattiin pähkinöillä, saatiin hyviä tuloksia sokeritasapainon ja veren rasvojen hallinnassa.
Pekaanipähkinät sisältävät yli 19 vitamiinia ja kivennäisaineita sekä paljon kuitua. Parapähkinän seleenipitoisuus on niin suuri, että jo pari parapähkinää täyttää päivän seleenin tarpeen. Saksanpähkinästä saa runsaasti omega 3-rasvahappoja.

Manteli muistuttaa pähkinää, mutta ei ole pähkinä vaan luumarja. Se sisältää runsaasti kuitua, mangaania, magnesiumia, kaliumia, kalsiumia, E-vitamiinia ja seleeniä. Manteleiden sisältämä arginiini-aminohappo auttaa verisuonia laajenemaan.

Osa ihmisistä on allergisia joillekin pähkinälaaduille, jolloin näiden kanssa saa olla varovainen. Toisaalta tuoreet pähkinät aiheuttavat harvemmin allergisia reaktioita kuin pitkään varastoidut, ja usein löytyy joitakin pähkinälajeja, joita pähkinäallergikotkin voivat turvallisesti käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.