Translate

Pähkinä - ja kookossuklaa

Taas tuli meidän poikien ansiosta vastaan uusia herkkuja: pähkinä- ja kookossuklaa. Ensimmäisen maku muistutti yllättäen perinteistä riisisuklaata. Silloin kun tekee mieli suklaista suussa sulavaa hyvää... tumman suklaan verran sokeria joskus sallittakoon. Kaakaon/tumman suklaan terveysvaikutuksista on jo runsaasti näyttöä. Terveellinen suklaa kahvin kanssa on hyvä jälkiruoka!

Jeren pähkinäsuklaa
Ainekset
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70 %)
150 g cashewpähkinöitä (muitakin pähkinöitä voi kokeilla)
merisuolaa

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa. Sekoita pähkinät suklaan joukkoon ja ripottele sekaan merisuolaa, mikäli pähkinöissä ei sitä ole valmiina. Lusikoi taikina leivosvuokiin. Anna jähmettyä kylmässä.

Klausin kookossuklaa
Ainekset
1 dl Sukrinia/karppisokeria (voi korvata stevialla, jolloin annostelu aivan toisenlainen)
50 g kylmäpuristettua kookosöljyä
1 dl kermaa
1 dl kookosmaitoa
200 g kookoshiutaleita
100 g suklaata (kaakaopitoisuus yli 70%)

Sulata makeutusaine ja kookosöljy kattilassa tai mikrossa. Lisää kookosmaito, kerma ja kookoshiutaleet joukkoon. Sekoita ja anna kiehua jonkin aikaa hiljalleen. Jätä seos viileään paikkaan jähmettymään.
Muotoile noin tunnin kuluttua taikinasta sopivan kokoisia palasia. Laita ne kovettumaan pakastimeen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta jäiset kookospalat suklaassa. Laita valmiit kookossuklaat vielä hetkeksi takaisin pakastimeen. Säilytä niitä pakastimessa tai jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.