2 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa, josta nesteen saa eroteltua pois)
2 tehokasta maitohappobakteerikapselia
(1/2 tl aitoa vaniljajauhetta)
(marjoja ja makeutusta jos haluaa)
Aukaise maitohappokapselit ja sekoita sisukset kookoskerman joukkoon. Laita kookosjogurtti hapattumaan huoneen lämpöön, tiiviisti suljettuun lasipurkkiin 48 tunniksi. Sekoita, mausta vaniljajauheella ja siirrä jääkaappiin odottamaan käyttöä.
Nauti kylmänä sellaisenaan tai marjojen kanssa. Kookosjogurtin maku on itsessään makeahko. Kookoskermasta tehty jogurtti on ihanan lohkeavaista, rahkamaista. Erimerkkisistä kookoskermoista ja eri maitohappobakteereilla saa toisaalta aikaan erilaisia ja erimakuisia koostumuksia.
Jogurtin happamutta voit halutessasi säätää vähemmäksi pienemmällä hapatusajalla.
Maitohappobakteereilla hapatettu herkku tekee todella hyvää vatsalle ja sopii myös lehmänmaitoa vältteleville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.