Translate

Crème brûlée

Ranskalainen jälkiruoka Crème brûlée onnistuu myös vhh-versiona.

Ainekset (4-6 annokseen)
3,3 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
4 keltuaista
1/2-2/3 vaniljatanko/aitoa vaniljajauhetta
n. 26 tippaa stevialiuosta
pinnalle Karppisokeria/Sukrinia

Kuumenna kattilassa  kiehumispisteeseen kerma-maito, johon samalla liuotat 1/2 vaniljatangon sisuksen/aitoa vaniljajauhetta. Vatkaa keltuaiset kevyesti. Sekoita steviatipat kermamaitoon. Kaada kuuma kermamaito keltuaisten sekaan ohuena nauhana sekoittaen. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin. Nosta annosvuoat uunipannulle ja uuniin. Laita uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin asti. Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20-25 min. Ota vuoat uunista, kun Crème brûlée alkaa olla hyytynyttä (mutta ei vielä kovaa). Anna jäähtyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Ripottele pinnalle juuri ennen tarjoilua Karppisokeria/Sukrinia ja paahda rapea pinta kaasupolttimella. 
Ohje on sovellettu Valion Crème brûlée -reseptistä.


Crème brûléeCrème brûlée

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.