kalkkunaan:
suolattu kalkkunafilepaisti tai kalkkunarulla
pistaasipähkinöitä
valkosipulinkynsi
suolaa
persiljaa
oliiviöljyä
sinappia
kastikkeeseen:
kalkkunan paistinlientä
2 appelsiinin mehu
(loraus kermaa/kookoskermaa)
härkäpapujauhoa
Anna kalkkunan hautua uunissa kypsäksi. Valmista pistaasipähkinäkuorrute. Murskaa kourallinen pistaasipähkinöitä valkosipulinkynnen kanssa, lisää ripaus suolaa, persiljaa ja oliiviöljyä. Ota kypsä kalkkuna uunista, sivele pinta sinapilla ja levitä päälle pistaasipähkinäkuorrute. Laita kalkkuna vielä uuniin 250 asteeseen, kunnes kuorrute saa mukavasti väriä.
Valmista kastike. Purista appelsiineista mehu. Sulata pannussa voita. Lisää siihen härkäpapujauhoa (vehnäjauhon tavoin) ja sekoita hyvin. Lisää samalla sekoittaen pannuun kalkkunan paistinliemi, appelsiinimehu (ja vettä). Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, voit ripotella lisää jauhoja siivilän läpi ja sekoittaa ne joukkoon. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarvittaessa. Kastike on kuulemma niin hyvää, että sitä voisi syödä vaikka pelkiltään.
Pistaasikuorrutetun kalkkunan lisukkeeksi käy vaikka Aura-punajuurigratiini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.