Translate

Mangojuustokakku

ainekset
pohjaan
Pofiber-perunakuitua
voita

Täyte
300-400 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 sitruunan raastettu kuori
4 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
4 liivatelehteä
2 1/2 kuohukermaa
vaniljajauh.( tai makeutus vaniljastevialla)
steviatippoja tms. makeutukseksi - maun mukaan

Kiille
2 dl Bonne-mangososetta
2 liivatelehteä
tilkka vettä

Nypi Pofiber pehmeään voihin ja ripottele voideltuun/vuorattuun irtopohja- tai piirakkavuokaan (sopiva määrä jotta saat vuokaan aivan ohuen kerroksen). Paista pohjaa 175 asteessa muutaman minuutin ajan, jotta pohja saa väriä. Anna jäähtyä.
Raasta sitruunan kuoret ja sekoita ne tuorejuustoon. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen väh. 5 minuutiksi. Purista sitruunasta mehu, kuumenna pieni määrä mehusta kiehuvaksi ja liuota liivatelehden siihen. Sekoita liivatemehu loppuun mehuun ja sekoita hyvin tuorejuustoon. Mausta vaniljalla ja makeuta. Levitä täyte pohjalle ja anna hyytyä kylmässä. Kiireinen kokki tietenkin nopeuttaa täytteen hyytelöitymistä työntämällä tekeleen hetkiseksi pakastimeen. Muutoinkin voit halutessasi säilyttää juustokakkua ilman kiillettä pakastimessa, mikä on hyvä juttu juhliin valmistautuessa. 
Ennen tarjoilua tee mangojuustokakulle kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita seos mangososeeseen ja levitä juustokakun päälle. Mangojuustokakku on raikasta kahvipöydän tarjottavaa kevään ja kesän juhliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.