Translate

Puolukkainen kinuski-suklaapiirakka

ainekset
pohjaan:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Pofiber-perunakuitua
1 dl kookosjauh.
ripaus suolaa

kinuskitäytteeseen:
3 rkl voita
1/2 dl Karppisokeria/Sukrinia
1 rkl kookossokeria
1 1/2 dl paksua kookoskermaa (esim. Blue Dragon)
ripaus suolaa
2 rkl cashewtahnaa

suklaakuorrutukseen:
2 Pirkka tummasuklaalevyä (2 x 80g) - kaakaopitoisuus maun mukaan
2 rkl paksua kookoskermaa (esim. Blue Dragon)
puoluloita/karpaloita

Nypi pohjan aineet sekaisin ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 5-7 min. 
Valmista kinuskitäyte (Jos haluat selvän kinuskin maun, teen 2 x annos). Laita täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Testaa tipauttamalla pisara vesilasiin, milloin kinuski on sopivan kiinteää. Ole kärsivällinen. Älä polta... :) Kaada ja levitä valmis kinuski piirakkapohjan päälle.
Sulata kuorrutuksen suklaa vesihauteessa ja lisää sulaan suklaaseen 2 rkl paksua kookoskermaa. Käytin tässä piirakassa yhden 70% ja yhden 55% levyn, maidottomia molemmat. Sekoita hyvin ja kuorruta piirakka. Ripottele piirakan päälle puolukoita. Laita jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy - odottamaan herkkuhetkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.