Tilli, kurkku, tomaatti, pellon ovat aateli... Vuohenjuusto-tomaattikeitto lämmittää mukavasti syystuulten tuivertaessa. Se maistuu herkulliselta ja on varsinainen terveysruoka.
Ainekset
4 tomaattia
500g tomaattimurskaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
chiliä
basilikaa
1 dl kermaa
100 g vuohenjuustoa
vesi
Murskaa sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää pannuun tomaatit lohkoina, tomaattimurska sekä mausteet ja 1 dl vettä. Anna kiehua 20 min. Lisää kerma ja vuohenjuusto. Anna kiehua vielä n. 10 min. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja kaada tarjoiluastiaan. Keittoannoksen voit höystää raejuustolla ja cashewpähkinöillä.
Tomaatti on erinomainen lykopeenin lähde. Lykopeeni kestää hyvin kuumennusta ja ruuanvalmistusta, se imeytyy kypsennetyistä tomaateista jopa paremmin kuin tuoreista. Tomaatista saamme myös c-vitamiinia, folaattia ja kaliumia. Tomaatti on tehokas kasviantioksidantti, ja sillä on todettu olevan syöpää ehkäisevä vaikutus. Lykopeeni on rasvaliukoinen, joten se imeytyy parhaiten, kun sen kanssa syödään rasvaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.