Translate

Täytekakku

Miltä kuulostaisi perinteinen kermakakku low carb -malliin? Tässä muutama pohjavaihtoehto.

kakkupohja 1.
ainekset
4 munaa
1 1/2 dl Karppisokeria/Sukrinia (Tätä löytyi ainakin eilen uudesta Porin Puuvillasta, Osta ja tuhlaa -liikkeestä:))
125 g sulatettua voita
1 dl vettä
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1 dl psylliumjauhetta
2 tl leivinjauh.
Vatkaa munat ja "sokeri" kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada ja sekoita joukkoon sula voi ja vesi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille/leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 10-15 min. 200 asteessa.

kakkupohja 2.
ainekset
8 munanvalkuaista
1 dl Karppisokeria/Sukrinia
4 dl mantelijauhoja (tai korvaa osa kookos- tai leivontaprot.jauhoilla)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sekaan "sokeri". Lisää jauhot varovasti sekoittaen joukkoon. Levitä taikina hiukan öljytylle, leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista n. 15 min. 175 asteessa. Kumoa levy sen kypsyttyä toiselle leivinpaperille, johon olet levittänyt karppisokeria tai kookoshiutaleita. Voit käyttää pohjan myös kääretorttupohjana.

kakkupohja 3.
ainekset
5 munaa
1 1/2 dl Karppitomusokeria
1 1/2 dl mantelijauh.
1 dl leivontaproteiinijauh. (esim. Bake Pro)
2 tl leivinjauh.
Vatkaa munat ja "sokeri" kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoitellen joukkoon. Voitele vuoka ja leivitä se mantelijauholla. Paista kakkupohjaa n. 15 min. 200 asteessa.

Täytä kakku runsaalla kermavaahdolla ja marjoilla sekä banaaniviipaleilla tai marjarahkalla. Herkullinen täyte löytyy myös suklaisen kääretortun ohjeesta. Koristele kauniiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.