Translate

Kivikauden limppu


Kivikauden limppu muistuttaa vhh-leivistä eniten perinteistä ruisleipää. Resepti on kotoisin hienosta kööpenhaminalaisesta ravintolasta, mutta lähtenyt elämään omaa elämäänsä. Valmistusohjeet tulivat yllättäen vastaan myös Kuntoplus-lehdestä. Leipä sopii hyvin niin aamiaiselle, lounaalle kuin evääksi. Ja herkullista on!


Ainekset
1 dl oliiviöljyä
5 munaa
2 tl merisuolaa
100 g saksanpähkinöitä
100 g auringonkukansiemeniä
100 g kurpitsansiemeniä
100 g manteleita (mantelirouhetta tai -jauhoa)
100 g seesaminsiemeniä
100 g pellavansiemeniä

Jauha siemenet ja pähkinät tehosekoittimessa. Riko kananmunat kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola ja jauhetut siemenet ja pähkinät. Sekoita taikinaksi.
Paista leipävuoassa 160-170 C-asteessa yksi tunti. Jäähdytä liinan sisällä. Anna oliiviöljyn imeytyä leipään hetki ennen liinaan käärimistä. Nauti hyvässä seurassa aidon voin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.