ainekset
pohjaan:
100 g 70 % suklaata
100 g voita
2 isoa munaa
1 rkl kaakaojauh.
(1/2 dl Karppisokeria makeaa kaipaaville)
täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 30-40 tippaa stevialiuosta
1 dl makeuttamatonta tyrnimehua
5 liivatelehteä
Kiille:
2 dl makeuttamatonta tyrnimehua
3 liivatelehteä
n. 30 tippaa stevialiuosta
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa niin, että juuri ja juuri sulavat. Vatkaa munat ja Karppisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita hiukan jäähtynyt suklaa-voi seos munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää kaakaojauhe siivilän läpi. Paista esim. Pofiberillä tai mantelijauholla leivitetyssä irtopohjavuoassa 200 asteessa 10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, maitorahka ja stevialiuos keskenään. Anna liivatelehtien levätä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa tyrnimehua. Sekoita liivatetyrnimehuseos loppuun mehuun. Vatkaa mehu tuorejuusto-rahkan sekaan. Kääntele lopuksi sekaan vaahdotettu kerma. Tarkista maku.
Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla tai leivinpaperisuikaleilla. Levitä pohjan päälle tyrnimousseseos . Nosta vuoka jääkappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Valmista kiille. Anna liivatelehtien pehmentyä kylmässä vedessä 5 min. Puristele sitten liika vesi pois ja liuota liivatelehden pieneen määrään tyrnimehua. Sekoita liivatemehu mehun loppuun. Kaada kiille hyytyneen täytteen päälle ja jätä jähmettymään. Kiilteen hyydyttyä poista irtopohjavuoka ja kelmu. Varmista vaikka veitsellä ennen irrottamista, että kakku irtoaa reunoista (ettei repeä).
Makeutuksen tarpeeseen vaikuttaa paitsi oma suu myös tyrnimehun voimakkuus. Käytin kaupan makeuttamatonta, vahvaa tyrnimehua sellaisenaan, mutta toki sitä voi hyvin laimentaakin.
Tumman suklaan ja tyrnin yhdistelmä on fantastinen!
Resepti on mukaeltu Eilistä&Paistoa-blogista.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.