pohjaan (nypi keskenään)
100 g voita
2 dl Pofiberiä
täyte
n.15-20 g huuhdeltua vuohenputken lehteä
basilikaa
sipulijauh.
suolaa
mustapippuria
2 dl kuohukermaa
1 muna
3 dl juustoraastetta
Taputtele voidellun piirasvuoan pohjalle taikina. Ripottele päälle vuohenputkenlehdet ja mausteet. Sekoita keskenään muna, kerma ja juustoraaste ja lisää viimeiseksi. Paista 200 asteessa n. 15-20 min. Nauti raikkaan tuoresalaatin kanssa.
Vuohenputki-juustopiirakka kävi hyvin kaupaksi meidän nuorisollekin!
Suomessa on monia putkikasveja (osa myrkyllisiäkin), joten kannattaa ennen poimimista varmistaa, että kyseessä todella on vuohenputki. Vuohenputken tunnistaa lehtiruodon kourusta sekä "kolminaisuudesta". Kasvin varressa täytyy olla kolme pääruotia, joissa jokaisessa kolme lehteä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.