ainekset
1 kaali
n. 1 kg jauhelihaa
merisuolaa ja /tai Herbamarea
sipulia/sipulijauh.
mausteita, esim. paprikajauh., mustapipp.
voita
Pilko kaali pieniksi paloiksi ja kypsennä paloja pannussa vähässä vedessä puolisen tuntia. Kääntele kaalisilppua ja ripottele suolaa/Herbamarea ja mustapippuria joukkoon. Valuta liika vesi pois pannusta. Ruskista jauheliha, lisää suola ja mausta. Sekoita jauheliha ja kaali keskenään. Koemaista ennen uuniin panoa.
Lado kaali-jauhelihamössö voideltuun vuokaan, vuole voisiivuja päälle ja anna hautua uunissa 150-175 asteessa mielellään väh. 2-3 tuntia. Kaalilaatikko on sitä parempaa, mitä pitempään matalassa lämmössä hautuu. Paranee myös lämmittäessä, eli kannattaa tehdä kerralla iso satsi, josta syö toisenkin kerran.
Tuoreet tai kohmeiset puolukat ovat pirteä lisäke ja tuovat lisää vitamiineja annokseen. Jos kaipaat makeutta, voit lisätä ennen uunivuokaan laittamista kaalijauhelihamössöön muutaman tipan steviaa. Samoin puolukoihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.