Translate

Vhh-sushiJuhannukseksi susheja...

Sushit vievät meidän japanilaiseen keittiöön. Pienet sushirullat ovat nimeltään makeja.

Merilevän maussa on aavistus kalaa. Tottumaton voi oudoksua, mutta varoitan - näihin tulee äkkiä hinku! Leväarkkiin voi muuten kääriä melkein mitä vain... vaikka retkievääksi.

Sushin ainekset:
Nori-merilevä- levyjä
kukkakaalia (tuoretta, kourallinen muruja norilevyä kohti)
riisiviinietikkaa
merisuolaa
majoneesia
wasabia

täytteeksi esim.
graavilohisiivuja/tonnikalaa
kanamunamurskaa
salaattia
kurkkua
sipulisilppua

Rullaamista helpottaa bambualusta, mutta ilmankin pärjää.

Silppua kukkakaali riisimäiseksi muruksi. Laita "riisi" kattilaan ja sekaan hiukan vettä, suolaa ja 1/2-1 rkl riisiviinietikkaa. Anna kiehua pari minuuttia. Valuta "riisi" lävikössä mutta älä huuhtele. Sekoita jäähtyneen "riisin" joukkoon majoneesia (ja tarpeen mukaan lisää suolaa ja etikkaa...maista).
Laita Nori-levy alustalle ja levitä sen päälle haluamasi täytteet ohuelti. Jätä yläreunasta levyä ilman täytettä. Levitä riisitäytteen päälle vielä hiukkasen wasabi-tahnaa. Kostuta levyn yläreunaa vedellä, rullaa sushi napakalle rullalle ja puristele ylimääräinen neste pois. Leikkaa kukin rulla fileerausveitsellä 6-8 osaan. Tarjoile esim. sitruunaisen avocadon, wasabin ja salaatin kanssa.

Merilevää pidetään huikean ravintorikkaana kasvina, ja se on myös mainio jodin lähde. Jodi säätelee mm. kehon lämpötilaa, stressiin sopeutumista, hermo- ja lihassolujen toimintaa, aineenvaihduntaa sekä kasvua ja kehitystä. FINRISKI-tutkimusten ja WHO:n määrittelemien väestötason tavoitearvojen mukaan suomalaisilla aikuisilla on yleistä lievä jodin puutos, joka voi olla yhteydessä kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Tämä sushiresepti on alun perin Tinskun keittiöstä, mutta aina kokilla muotoutuu omanlaisekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.