Translate
Vhh-sushi
Juhannukseksi susheja...
Sushit vievät meidän japanilaiseen keittiöön. Pienet sushirullat ovat nimeltään makeja.
Merilevän maussa on aavistus kalaa. Tottumaton voi oudoksua, mutta varoitan - näihin tulee äkkiä hinku! Leväarkkiin voi muuten kääriä melkein mitä vain... vaikka retkievääksi.
Sushin ainekset:
Nori-merilevä- levyjä
kukkakaalia (tuoretta, kourallinen muruja norilevyä kohti)
riisiviinietikkaa
merisuolaa
majoneesia
wasabia
täytteeksi esim.
graavilohisiivuja/tonnikalaa
kanamunamurskaa
salaattia
kurkkua
sipulisilppua
Rullaamista helpottaa bambualusta, mutta ilmankin pärjää.
Silppua kukkakaali riisimäiseksi muruksi. Laita "riisi" kattilaan ja sekaan hiukan vettä, suolaa ja 1/2-1 rkl riisiviinietikkaa. Anna kiehua pari minuuttia. Valuta "riisi" lävikössä mutta älä huuhtele. Sekoita jäähtyneen "riisin" joukkoon majoneesia (ja tarpeen mukaan lisää suolaa ja etikkaa...maista).
Laita Nori-levy alustalle ja levitä sen päälle haluamasi täytteet ohuelti. Jätä yläreunasta levyä ilman täytettä. Levitä riisitäytteen päälle vielä hiukkasen wasabi-tahnaa. Kostuta levyn yläreunaa vedellä, rullaa sushi napakalle rullalle ja puristele ylimääräinen neste pois. Leikkaa kukin rulla fileerausveitsellä 6-8 osaan. Tarjoile esim. sitruunaisen avocadon, wasabin ja salaatin kanssa.
Merilevää pidetään huikean ravintorikkaana kasvina, ja se on myös mainio jodin lähde. Jodi säätelee mm. kehon lämpötilaa, stressiin sopeutumista, hermo- ja lihassolujen toimintaa, aineenvaihduntaa sekä kasvua ja kehitystä. FINRISKI-tutkimusten ja WHO:n määrittelemien väestötason tavoitearvojen mukaan suomalaisilla aikuisilla on yleistä lievä jodin puutos, joka voi olla yhteydessä kilpirauhasen vajaatoimintaan.
Tämä sushiresepti on alun perin Tinskun keittiöstä, mutta aina kokilla muotoutuu omanlaisekseen.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.