Translate

Unelmatorttu

ainekset
4 munaa
1/2 dl Karppisokeria/Sukrinia
1 1/2 dl Pofiberiä
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauh.
2 tl leivinjauh.
30 tippaa steviaa
Sukrinia leivinpaperille, johon kypsän kääretorttupohjan kippaat

täyte 
140 g voita
140 g tuorejuustoa
2-3 rkl sitruunanmehua
15-20 tippaa steviaa

Vatkaa munat ja Karppisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi steviatipat edelleen taikinaa nostellen. Levitä taikina pellille, leivinpaperille ja paista kääretorttupohja 225 asteessa  kypsäksi (muutaman minuutin ajan). 
Levitä Karppisokeria tai kookoshiutaleita leivinpaperille tai leivinliinalle, johon kippaat torttupohjan. Valmista täyteeksi tuorejuusto-voikreemi. Sekoita pehmeään voihin tuorejuusto, sitruunanmehu ja steviatipat. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kierrä kääretorttu rullalle.

Täytyy ihmetellä, miten herkullista unelmatortusta tuli tällä "luo leipoessasi -reseptillä". Jos olet oikein makian perään, voit laittaa kääretorttutaikinaan kokonaisen desin Karppisokeria, mutta ihanaa tuli puolellakin. Stevia menettää hiukan makeuttaan kuumentaessa, joten sitä saa käyttää näin reilusti. Käytän kuitenkin ainoastaan ja vain stevialiuosta. Steviajauhe maistuu mielestäni pahalle.

Jos haluat maustaa täytteen sitruunan sijaan vaniljajauheella, voit vähentää stevian määrää - maistamalla selviää sopiva määrä. 

Pofiber on muuten perunakuitua, jolla ei ole perunatärkkelyksen kanssa mitään tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.