pohjaan:
8 kananmunaa
(1 dl Karppisokeria)
1 dl kaakaojauh.
2 dl Pofiber-perunakuitua
2 dl kookosjauh.
4 tl psylliumjauh.
4 tl leivinjauh.
1 tl aitoa vaniljajauh.
ripaus merisuolaa
400 g voita
200 g tummaa suklaata
(10-15 tippaa stevialiuosta, jos kaipaa lisämakeutta)
pohjan kostutukseen:
reilu dl sitruunavettä (laimeaa)
täytteeseen:
300 g voita
6 tl piparminttuaromia
1-2 rkl kookoskermaa
(15 tippaa stevialiuosta)
kuorrutteeseen:
300 g tummaa suklaata
200 g voita
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi, lisää minttuaromi, kookoskerma ja (stevialiuos). Kostuta jäähtynyt pohja sitruunavedellä (laimealla). Levitä täyte pohjan päälle ja laita pelti jääkaappiin odottamaan täytteen hyytymistä.
Valmista kuorrute. Anna suklaan ja voin sulaa vesihauteessa ja sekoita hyvin. Anna kuorrutteen jäähtyä ja levitä hyytyneen täytteen päälle. Valutin itse kuorrutteen "yläreunasta alaspäin" kaverin pitäessä peltiä vähän kallellaan. Anna pellin olla vielä jääkaapissa, kunnes kuorrutekin hyytyy. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi, leivoksiksi. Nauti kahvi- tai teekupposen kanssa, kynttilän tuikkeessa.
Minttusuklaaleivokset ovat herkku, jota riittää pieni leivospala. Ei kannata siis leikata turhan isoiksi paloiksi... Suklaan voi valita kaupan hyllystä oman maun ja ruokavalion mukaan, maidotonta tai maidollista, tummaa ja tujua tai vähemmän tummaa... Itse käytin leivoksissa maidotonta Pirkka- ja Reino-suklaata sekä Rainbow`ta.
Alkuperäinen ohje on Kinuskikissa-blogista, mutta sitä on reilusti sovellettu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.