Translate

Appelsiinijuustokakku, paistettu

ainekset (23 cm)
pohjaan:
1 1/2 dl cashewpähkinää
1 dl mantelia
50 g voita sulatettuna

täyte:
250 g rahkaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
60 g smetanaa
3 munaa
1/2 appelsiinin mehu (ja kuoriraastetta)
1 dl Karppisokeria
25 tippaa stevialiuosta
1 1/2 tl vaniljajauhetta
1 rkl perunajauh.

Murskaa pähkinät ja mantelit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos voidellun irtopohjavuoan pohjalle (tai piirasvuokaan reunavuoan sisälle). 
Sekoita täytteen tuorejuusto, smetana ja rahka hyvin keskenään, lisää kerma ja munat, appelsiinimehu (ja kuoriraaste), vaniljajauhe, Karppisokeri ja stevialiuos. Lopuksi siivilän läpi perunajauho. Sekoita hyvin. Kaada taikina pohjan päälle. Paista 175 asteessa tunnin verran. 
Irrota veitsellä kakku irtopohjavuoan reunoista, kun se on hetken jäähtynyt. Älä poista vuokaa, ennen kuin juustokakku on kokonaan jäähtynyt. Anna kakun levätä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua, mielellään pidempäänkin. 
Tarjoile juustokakun kanssa tuoreita marjoja, esim. lakkoja.
Juustokakku sopii niin arkeen kuin juhlaan - ja onnistuu loistavasti vhh-versionakin.

Laskeskelin, että yhdessä perunajauholusikallisessa on koko kakkua kohti 10 g hh eli yhtä kakkupalaa kohti todella vähän. Toki sen voisi halutessaan korvata esim. yhdellä lisämunalla... luulisin. Resepti on sovellettu Valion ohjeesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.