Translate

Avokadoherkku

Avokado sisältää hyvää, pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa. Siinä on runsaasti sydämen, hermoston ja lihasten toiminnalle tärkeää kaliumia. Sen syöminen kaunistaa ehkä myös kolesteroliarvoja. Avokadosta saa B-, K- ja E-vitamiinia sekä karotenoideja. Avokado sisältää yllättävän paljon kuituakin.
Tähän yksinkertaiseen jälkkäriin sopii parhaiten kylmä avokado.

Ainekset (1 annos)
1 kylmä avokado
2 rkl turkkilaista jogurttia
muutama tippa makeutusta (stevialiuosta)
sitruunamehua (Ei välttämätöntä, mutta jos herkkua ei syö heti, sitruunamehu estää avokadoa ruskettumasta.)

Leikkaa avokado kahtia, purista se ulos kuorista ja kivi pois sisältä. Leikkaa hedelmä viipaleiksi ja makeuta 3-5 tipalla stevialiuosta. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia ja sekoita avokadosiivujen joukkoon. Avokadoherkku sopii yhtä lailla jälkiruuaksi kuin välipalaksi tai aamu- ja iltapalaksi.

Monet kokevat avokadon ostamisen hankalaksi, kun eivät tiedä milloin se on kypsä. Olen kuullut jostain vinkin, että kun avokadon päässä olevan nupin saa pyöräytettyä helposti irti sormella, se on syömäkypsä. Toisaalta ei haittaa, vaikka antaa avokadon rauhassa kypsyä huoneen lämmössä. Samassa muovipussissa omenan kanssa avokado kypsyy tarvittaessa nopeasti. Maku-lehden nettisivuilta taas on löytynyt seuraava kypsytysohje: Kääri avokado alumiinifolioon ja aseta se noin 100-asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi, ja hedelmä on syöntivalmis! Tempun salaisuus piilee etyleenikaasussa, jota vapautuu nopeammin, kun hedelmä on lämpimässä. Valmiiksi kypsytetyt avokadot ovat aina kalleimpia, joten kannattaa hoitaa kypsyttely itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.