Translate

Ahvenkukko

Kivikauden limpun taikinasta (resepti blogissani) saa tehtyä hyviä kukkoja, kala- ja lanttukukon. Viime yön uunissamme muhi ahvenkukko, jossa ahvenfileiden välissä oli karjalanpaistilihaa. Joskus on käytetty kylkisiivuja. Makuasia, tykkääkö välissä ohuesta vai paksummasta lihasta... Ohut häviää paistaessa olemattomiin. 2-kertaisesta taikinasta riitti isoon ahvenkukkoon (vuoka 25 x 25 cm) ja vielä pikkuruiseen limppuun.
Tällä kertaa mieheni tosin sovelsi Kivikauden limppu -reseptiä niin, että jätti mantelin ja saksanpähkinän pois ja laittoi tilalle cashewpähkinöitä (varalta ettei pähkinäallerginen jouluvieraamme reagoisi), ja todella hyvää kukosta tuli näinkin.Ainekset
Kivikauden limppu -taikina, kaksinkertainen määrä (ks. blogista)
1 1/2-2 kg ahvenfileitä
1 kg karjalanpaistia
merisuolaa 
Levitä leivinpaperi uunivuokaan, reilusti ylös reunoille. Taputtele taikinaa ohuelti vuoan pohjalle ja reunoille. Lado ahvenfileitä ja karjalanpaistilihaa vuorotellen kerroksittain reunojen sisään ja ripottele merisuolaa väleihin. 

Lopuksi taputtele taikinaa kukon kanneksi. Kääri ahvenkukko hyvin leivinpaperiin. Jos taikinaa jäi, paista se leiväksi (meillä tuli 1/3 leipävuoka). Kypsennä ahvenkukkoa yön yli (12 tuntia) 120 asteessa. Limppukin oli kääritty leivinpaperiin, kun se kypsyi tällä kertaa yön yli. Ahvenkukon reunatkin maistuvat todella hyviltä, nokare voita päälle...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.