Kivikauden
limpun taikinasta (resepti blogissani) saa tehtyä hyviä kukkoja, kala-
ja lanttukukon. Viime yön uunissamme muhi ahvenkukko, jossa
ahvenfileiden välissä oli karjalanpaistilihaa. Joskus on käytetty
kylkisiivuja. Makuasia, tykkääkö välissä ohuesta vai paksummasta
lihasta... Ohut häviää paistaessa olemattomiin. 2-kertaisesta taikinasta riitti isoon ahvenkukkoon (vuoka 25 x
25 cm) ja vielä pikkuruiseen limppuun.
Tällä kertaa mieheni tosin sovelsi Kivikauden limppu -reseptiä niin, että jätti mantelin ja saksanpähkinän pois
ja laittoi tilalle cashewpähkinöitä (varalta ettei pähkinäallerginen
jouluvieraamme reagoisi), ja todella hyvää kukosta tuli näinkin.
Ainekset
Kivikauden limppu -taikina, kaksinkertainen määrä (ks. blogista)
1 1/2-2 kg ahvenfileitä
1 kg karjalanpaistia
merisuolaa
Levitä leivinpaperi uunivuokaan, reilusti ylös reunoille. Taputtele taikinaa ohuelti vuoan pohjalle ja reunoille. Lado ahvenfileitä ja karjalanpaistilihaa vuorotellen kerroksittain reunojen sisään ja ripottele merisuolaa väleihin.
Lopuksi taputtele taikinaa kukon kanneksi. Kääri ahvenkukko hyvin leivinpaperiin. Jos taikinaa jäi, paista se leiväksi (meillä tuli 1/3 leipävuoka). Kypsennä ahvenkukkoa yön yli (12 tuntia) 120 asteessa. Limppukin oli kääritty leivinpaperiin, kun se kypsyi tällä kertaa yön yli. Ahvenkukon reunatkin maistuvat todella hyviltä, nokare voita päälle...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.