Keitto on maukas ja edullinen ruoka. Vhh-aikani alussa tein aina erikseen kasvis- ja perunapohjaisen keiton, mutta sitten huomasin tämän olevan turhaa työtä. Nykyään laitan keittoon todella paljon kasviksia ja juureksia ja lisään perunat sen verran isoina paloina, että tärkkelyksen välttäjien on ne helppo plokata pois.
Ainekset
jauhelihaa/nakkeja
keittojuureksia (pakasteena tai tuoretta porkkanaa, lanttua ym.)
kukkakaalia ja parsakaalia (pakasteena tai tuoreena) ja (perunaa taviksille)
merisuolaa
mausteita, esim. musta- tai maustepippuri, sipulijauhe, valkosipulijauhe, basilikaa, oreganoa, persiljaa ja rakuunaa
vettä, (loraus sokeritonta ketsuppia)
Hyvä valmisseos on esim. Meiran Yrttimauste, valkosipulinen
Jos teet jauhelihakeiton, voit paahtaa lihan etukäteen pannulla tai uunipellillä. Laita vesi, jauheliha/nakinpalat (ja isohkot perunanpalat) kiehumaan. Lisää suola, mausteet (ja ketsuppi). Käyttäessäsi tuoreita juureksia lisää ne ajoissa keittoon. Pakastejuurekset ja kukka- ja parsakaalin voit lisätä, kun perunat ovat melkein kypsiä... mikäli perunaa kattilassasi on:). Anna kattilan porista vielä hetken ja levittää ihanaa tuoksuaan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.