Luu on todella ravinteikas mutta lompakolle edullinen ruoka-aine. Keitettäessä siitä irtoaa niin iholle, luustolle, hiuksille, kynsille kuin vatsallekin tärkeitä rakennusaineita, kuten kollageenia, aminohappoja ja monia mineraaleja.
Luita voi keittää kannen alla jopa 12 tuntia. Mitä pidempään niitä keittää, sitä enemmän mineraaleja keitinliemeen jää. Sekaan keitinliemeen kannattaa lorauttaa vähän etikkaa, niin ravintoaineet irtoavat paremmin. Kun luita on keitetty tarpeeksi, ne poistetaan liemestä ja siivilöidään. Liemi käy ennakkoluulottomille eväs- tai janojuomaksi, konservatiivisemmille alkupalaksi ja keittojen, kastikkeiden tai muiden ruokien pohjaksi - keinotekoisten lisäainepommi-lihaliemikuutioiden sijaan. Luuliemi sopii myös vauvoille erittäin ravinteikkaiksi, ensimmäisiksi (ja myöhemminkin) lisäjuomiksi. Lientä voi maustaa kasviksilla, merisuolalla ja yrteillä. Sitä voi hyvin pakastaakin.
Niin paljon kuin amerikkalaisten ruokailutottumuksia krisitisoidaan, olen juuri lukenut, että terveystietoiset jenkit siemailevat ravinteikasta luulientä Take awayna pahvimukeistaan matkalla töihin. Käyttääpä moni urheilija luulientä palautusjuomanakin kuntosalin tai lenkin jälkeen. Mm. koripalloilija Kobe Bryant hehkuttaa luuliemen vaikutuksista. - Luuliemi pitää sinut nuorena ja terveenä, julistaa Daily Mail... liekö asiassa jotain perääkin...
Tällä hetkellä kattilassa muhivat luut ovat peräisin Peltomaan tilalta, josta saa myös erinomaista lihaa, ilman luutakin. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nimettömiä kommentteja ei julkaista.