Translate

perjantai 11. syyskuuta 2015

Kookosmannaa ja kookosmannahekumaa

Olen viime aikoina törmännyt monessa ruoka- ja hyvinvointiblogissa ihmeelliseen kookosmannahekumaan. Lopulta selvisin itsekin tätä ihmeainetta tilaamaan, tavanomaisten kookosöljypurkkieni lisäksi. Kansi auki ja koukkas teelusikalla - wau! Se maistui hyvältä ihan pelkiltään - täyteläiseltä, samettiselta herkulta - minun suussani. Jos et ole kovin tottunut kookoksen ja kookosöljyn makuun, kokeile ensin karamellifudgea (perusohje Aino Mäkelän blogista) tai kookosmannaa marjoilla.

Karamellifudge
ainekset
1 dl kookosmannaa
1/2 dl vettä
1-4 tuoretta taatelia (määrä maun ja hh-tarpeen mukaan)
1 tl lucumajauh.
ripaus aitoa vaniljajauh.
Sekoita ainekset blenderillä samettiseksi seokseksi ja levitä leivinpaperin tai kelmun päälle, sopivankokoiselle aluselle. Laita jähmettymään pakastimeen ja taita massasta suloisia, sallittuja suupaloja herkkuhetkiin.

Kookosmanna on  luomukookoksesta kivimyllyllä jauhettua sosetta, joka sisältää reilusti kuituja, puolipitkiä rasvahappoja (MCT), rautaa ja mangaania. Siinä on myös erityisen paljon lauriinihappoa, luonnon omaa antibioottia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.