Translate

maanantai 30. marraskuuta 2015

Hyvää joulun odotusta

Maistuvat jouluherkut on helppo valmistaa ilman viljaa, sokeria ja perunaa! Jouluisen lanttulaatikon ohje löytyy blogista viime vuodelta. Maukkaat joulupiparit syntyvät perässä tulevalla reseptillä. Omenamaustekakku ja joulutortut tuovat joulun makua ja tuoksua. Kinkku, kalkkuna, joulukalat, salaatit, rosolli, mantelit ja pähkinät, luumukerma ja kunnon tumma suklaa (väh. 70%, kohtuudella) sopivat vähähiilihydraattiseen ruokavalioon - selviämme ilman joulukiloja, vatsankipristyksiä ja ähkyä. Porkkanalaatikkokin onnistuu ilman pakollista riisiä. Ruokajuomaksi sopii esim. Apfelschorle, luomuomenamehun ja wichyn sekoitus. Glögiä voi tehdä tai ostaa sokerittomana. Vispipuuron voi maustaa jouluiseksi. Uusia jouluisia reseptejä testaillaan kaiken aikaa, samalla on mukava kuunnella joulumusiikkia ja tunnelmoida kynttilän valossa. Hyvää joulun odotusta!


Pipariohje on mukaeltu Antipastaa-blogin reseptistä, muunneltu vielä vähähiilihydraattisemmaksi - tässä sokeria on mukana aivan mitättömän pieni määrä. Tuo sokeriton siirappi on vähän höpötuote, mutta tuo pipareihin aidon maun. Jos joskus ja näin joulunaVoit käyttää moninaisten mausteiden sijaan myös 1 rkl piparkakkumaustetta, 1 rkl kanelia ja 1 tl kardemummaa.

Joulupiparit
ainekset
2 1/2 dl kookosjauh. (ja lisäksi kaulimiseen)
2 tl soodaa
1 1/2 rkl psylliumjauh.
1 dl mantelijauh.
1 dl sokeritonta siirappia (Caramel Cyrup verkkokaupasta)
1 rkl kanelia
1/2 rkl neilikkaa
2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
(ripaus maustepippuria)
1 tl merisuolaa
2 dl Karppisokeria/Sukrinia
2 rkl kookospalmusokeria
250 g voita
1 muna
Sekoita kookosjauhot, psylliumjauh. ja mantelijauhot sekä sooda keskenään. 
Laita siirappi kattilaan ja lisää siihen mausteet. Anna kiehahtaa. Lisää kookossokeri ja voi. Vatkaa seosta kylmässä vesihauteessa ja sekoita joukkoon muna. Vatkaa niin kauan, että seos on jäähtyy ja vaalenee. Sekoita lopuksi joukkoon jauhoseos. Laita taikina jääkaappiin ja leivo pipareiksi vasta seuraavana päivänä. Laita reilusti kookosjauhoja pöydälle, kun kaulit taikinaa, niin se ei tartu pöytään. Liian ohueksi ei kannata kaulia. Paista 170 asteessa n. 10 minuuttia, melko tummaksi mutta älä polta. Näiden vhh-pipareiden kovettuminen kestää kauemmin kuin perinteisten pipareiden, mutta yhtä hyviä tulee!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.