Translate

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Aurinkoista vappua!

Toiveissa on saada tänne Satakuntaan aurinkoinen ja lämmin vappu, huikeaa! On tullut selattua viljattomia ja sokerittomia munkkireseptejä, ja tällä kertaa ensimmäinen kokeilu osui aivan nappiin - tosi herkullista tuli! Se on espanjalaisten munkkitankojen l. churrojen ohje, joka tulee tässä ja nyt ja on lähtöisin Tinskun blogista (ainakin melkein).
ainekset
2 1/2 dl vettä
100 g voita
teelusikan kärjellinen suolaa
1 rkl Karppisokeria
(20 steviatippaa)
2 dl kookosjauh.
3 tl psylliumjauh.
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunanmehua
3 munaa
Paistamiseen kookosrasvaa... sitä vaarallista ja kovaa, kun ei raaskinut kylmäpuristettua extra virgin öljyä käyttää:)
Pinnalle Karppisokeria ja kanelia
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää voimakkaasti sekoittaen 2 dl kookosjauhoa. Anna jäähtyä. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munaseos taikinan joukkoon. Lisää sitruunankuori ja -mehu, psyllium ja Karppisokeri. Ota taikinasta nokareita ja muotoile käsissäsi ne nakkimaisiksi tangoiksi. Vaikka taikina on höttöistä, se pysyy hyvin kasassa. Kuumenna kookosrasva kattilassa ja paista churrot kauniin ruskeiksi. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle ja pyöritä lautasella, jossa on sekoitettuna Karppisokeria ja reilusti kanelia. Kaneli peittää aika mukavasti Karppisokerin ominaismaun.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.