Translate

Suklainen kääretorttu - Chocolate Roll cake

Eilen virtuaalisella Low carb -ruokamatkalla jenkkeihin aukeni silmieni eteen jotain pysäyttävää... niin vedet kielelle herauttava kääretortun kuva, että oli pakko ruveta suomentamaan ohjetta - ja sitä päätä myös soveltaen kokeilemaan. Ainesosien määrät voivat suomalaisittain tuntua oudoilta, kun mitta 1 cup, jota alkuperäisohjeessa käytettiin, tarkoittaa meillä n. 2,3 dl.

Ainekset
2,3 dl mantelijauhoja
4 rkl voita (sulatettua)
3 isoa munaa
0,6 dl psylliumjauhetta
0,6 dl kaakojauh. (tummaa, sokeroimatonta)
0,6 dl kookosmaitoa tai -kermaa
0,6 dl smetanaa
1 dl Sukrinia tai Karppisokeria
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl tuorejuustoa
0,6 dl smetanaa
8 rkl voita (sulatettuna)
0,6 dl Sukrinia tai Karppisokeria
10-15 tippaa stevialiuosta
(Makeutuksessa voi käyttää myös pelkkää steviaa, kannattaa maistella suuhun sopiva makeus.)
1 tl aitoa vaniljajauhetta

Lisää taikinakulhoon jauhot, psylliumjauhe, kaakaojauhe, Sukrin/Karppisokeri, leivinjauhe ja vanilja. Sekoita kuivat aineet hyvin ja lisää kevyesti vaivaten sekaan kananmunat, voi, kookosmaito tai -kerma ja smetana. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kauli pohja ohueksi (onnistuu kaulimalla tuorekelmun läpi). Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ota kypsä kääretorttulevy uunista. Ripottele puhtaalle leivinpaperipalalle kookoshiutaleita ja reilusti Sukrinia/karppisokeria. Kippaa valmis torttupohja tämän leivinpaperin päälle jäähtymään.
 

Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle ja rullaa levy kääretortuksi. Laita kääretorttu kylmään odottamaan tarjoilua, jotta täyte ehtii jähmettyä kunnolla. Kääretorttu on herkullisimmillaan vasta seuraavana päivänä, kun pohjakin on ehtinyt maustua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.