Translate

Jouluinen vispipuuro

ainekset
2 dl mantelikermaa
n 1 dl karpaloita/puolukoita
5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl vaniljajauh.
n. 15 tippaa stevialiuosta (tai English Toffee -stevialiuosta)
2 tl psylliumjauh.
Sulata kookosöljy nestemäiseksi. Blendaa kaikki ainekset hyvin sekaisin. Lisää kookosöljy ohuena nauhana tehokkaasti sekoittaen. Tarkista maku ja makeus. Laita vispipuuro tarjoilukulhoon tai annoskippoihin jääkaappiin tekeytymään. 
Puolukoiden/karpaloiden määrää voit säätää maun mukaan. Jos haluat vähemmän kirpeää, laita vähemmän. Jos haluat mausteisempaa puuroa, lisää enemmän mausteita. Jouluista vispipuuroa voi toki syödä vaikka kesällä - joulun mausteet kuitenkin tuovat joulun maun. Puuro sisältää runsaasti hyvää rasvaa, joka pitää kylläisenä pitkään. Voit myös lisätä psylliumjauhon määrää ja käyttää vähemmän rasvaa, mikäli se vaihtoehto tuntuu hyvältä. Määrät löytyvät rauhassa kokeillen.

Erinomainen viljaton vispipuuro maitoa käyttäville syntyy myös reseptillä 1/2 kuohukermaa, 1/2 vettä, ripaus suolaa, puolukoita ja makeutusta maun mukaan, psylliumjauhetta sakeutukseen. Blendaa ja anna tekeytyä. Huomaa, että psylliumjauhe vaatii jonkun minuutin sakeuttamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.