Translate

Helppo näkkäri

1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl manteli- tai muuta vhh-jauhoa
1 tl merisuolaa
2 1/2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita aineet keskenään ja anna taikina turvota hetken. Levitä sitten leivinpaperille ja paista 150 asteessa, mielellään kiertoilmassa, 50 minuutin ajan (rapeaksi). Mitä ohuempi näkkäri, sitä lyhyempi aika. Paksumpi näkkäri vaatii jopa 1 1/2 tunnin paistoajan. 
Leikkaa näkkäriin veitsellä ristikko, kun otat sen uunista.
Taikinasta tuli yksi pellillinen, tosi herkullista mutta helposti hajoavaa. Voi onkin parempi vuolla näkkärinpalan päälle.
Ohje on mukaeltu Annti Heikkilän keittokirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.