Translate

Viljaton ja maidoton voileipäkakku


Kokeilujen jälkeen olen todennut, että paras vhh-voileipäkakun pohja tulee proteiinileivästä. Olen siis vaihtanut blogiin pohjan reseptin. 

ainekset (leipävuokaan)
10-12 munaa
50 g voita
1 1/2 dl kookosjauh.
2 rkl psylliumjauh.
2 tl leivinj.
1 tl suolaa
vuoan jauhottamiseen voita ja Pofiberiä (perunakuitua)
täytteisiin:
300 g kinkkua
1 paprika
3 keitettyä kanamunaa
1 rkl persiljasilppua
Herbamare-suolaa
250 g pehmeää maksamakkaraa
majoneesia
(hiukan sitruunamehua)
n. 4 dl kasvislientä
Voileipäkakun koristeeksi majoneesia (hiukan sitruunanmehua sekaan makua raikastamaan), salaatinlehtiä, kinkkusiivuja, kurkkua, tomaattia, herneenversoa, viinirypäleitä yms.

Valmista voileipäkakun pohja. Vatkaa munat vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula voi ja siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leipätaikina jauhotettuun leipävuokaan ja paista 175 asteessa n. 40-60 minuutin ajan. Kumoa leipä vuoasta ja leikkaa se jäähdyttyään viideksi levyksi, jotka sopivat ihanteellisesti leipävuokaan. Anna leivän jäähtyä liinan alla. Voit tarvittaessa poistaa siitä ohuelti kuorta. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla ennen kakun kokoamista. Kostuta kukin levy kakkua täyttäessäsi kunnolla miedolla kasvisliemellä, kostuta myös päällimmäinen levy hyvin. 
Täyttöjärjestys:
1. leipä
2. kinkku-paprikatäyte
3.leipä
4. kanamunatäyte
5. leipä
6. maksamakkaratäyte
7. leipä
8. kinkkupaprikatäyte
9. leipä

1. Kinkku-paprikatäyte: paloittele kinkku ja paprika pieneksi silpuksi ja sekoita siihen 4 rkl majoneesia
2. Kanamunatäyte: hienonna 3 keitettyä kananmunaa, sekoita joukkoon 1 rkl persiljasilppua ja yrttisuolaa sekä 2 rkl majoneesia
4. Maksamakkara - hienonna haarukalla
Peitä kakkuvuoka vielä kelmulla ja laita voileipäkakku jääkaappiin maustumaan vähintään yön ajaksi. Laita kakun päälle paino. Kumoa valmis kakku tarjoiluvadille ja koristele se. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.