Translate

Omenamaustekakku vaniljacashewkastikkeella

ainekset
3 rkl voita
3 kananmunaa
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
(jos haluat tehdä kakun ilman voita, käytä kookosöljyä 1 1/2 dl)
2 dl mantelijauh.
1 dl Pofiber-perunakuitua
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
3 tl leivinjauh.
2 tl aitoa vaniljajuh.
1 rkl kanelia
1tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1/2 tl merisuolaa
15-20 tippaa stevialiuosta
2 omenaa raastettuna
(10 pehmeää taatelia vesitilkkaan soseutettuna, jos hiilihydraatteja kärsii syödä vähän enemmän)
Sulata voi ja kookosöljy nestemäiseksi ja sekoita kanamunat joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää lopuksi steviatipat ja omenaraaste (ja taatelit soseutettuna), vaivaa ne taikinan sekaan. Paista mantelijauholla leivitetyssä piirakkavuoassa 165 asteessa, uunin alatasolla n. 45 min.
Nauti pala omenamaustekakkua (ja toinenkin) joulumusiikin soidessa, vanilja-cashewkastikkeen kanssa. Kakun maku paranee, kun sen säästää seuraavaan päivään. Jos kaupan vaniljakastikkeisiin haluaa turvautua, Alpron vaniljakastike (soija-) taitaa olla se vähähiilihydraattisin vaihtoehto.

Maidoton cashewvaniljakastike
ainekset
3 rkl cashewtahnaa TAI 1 dl cashewpähkinöitä
n. 1 dl vettä
ripaus merisuolaa
1 1/2 tl aitoa vaniljajauh. 
n. 10-15 tippaa stevialiuosta (makeutus maun mukaan, vaniljasteviakin käy)
Sekoita kaikki aineet keskenään blenderillä/sauvasekoittimella. Tarkista maku. Samasta kastikepohjasta saa muuten kinuskisen, kun laittaa sekaan English Toffee -stevialiuosta tavallisen stevialiuoksen sijaan. Erimakuiset stevialiuokset maksavat muutaman euron verran Iherbin verkkokaupassa. Jos haluat tilata, tsekkaa tilausohjeet täältä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.