Translate

Lakritsisuklaavanukas



ainekset
2 dl kookosmaitoa (tai kookoskermaa ja vähän vettä)
1/2 dl chiansiemeniä
3-4 tl lakritsijuurijauhetta
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauh. (jos haluat mörkimpää, laita enemmän kaakaojauh.)

Sekoita chiansiemenet kookosmaitoon ja anna seoksen geeliytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia (välillä sekoittaen). Blendaa nyt sekaan lakritsijuurijauhe ja kaakaojauhe.

Lakritsijuurijauhe on itsessään niin makeaa, että lisämakeutta en vanukkaaseen edes harkinnut laittaa.


Kookoskermojen maut vaihtelevat paljon, maistelemalla löytyy se omaan suuhun sopivin. Kara on mielestäni melko voimakas merkki ja Spice up mieto ja pehmeä. Mutta makuasia. 
Jos vaihdat lakritsijuurijauheen ja kaakaojauheen marjoihin ja veteen, saat kivan vispipuuron. 

Chiahyytelön koostumusta voit säätää lisäämällä nestettä tai chiansiemeniä.

Huom! Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, älä innostu käyttämään lakritsijuurta liikaa, se voi nostaa verenpainetta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.