Translate

Sokeriton wienernougat

ainekset
2 dl mantelilastuja
1 dl kaakaovoita
ripaus merisuolaa
10-20 tippaa stevialiuosta
1/2 tl aitoa vaniljajauh.
1 rkl Sukrinia/Karppisokeria (mielellään tomusokerina)
4 tl makeuttamatonta kaakaojauh.
Paahda mantelilastut pannulla. Jauha niistä 1 1/2 dl hienoksi tahnaksi sauvasekoittimella. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää se mantelitahnan joukkoon. Lisää suola, stevialiuos, vaniljajauhe ja Sukrin/Karppisokeri. Blendaa seos sileäksi, lisää ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Lisää loput mantelilastut ja sekoita varoen, etteivät lastut rikkoonnu. Kaada suklaaseos suklaamuotteihin tai kelmutetulle levylle, josta valmis wienernougat on helppo leikata  paloiksi, kun se on kovettunut. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa.
Antipastaa-blogista peräisin olevaa reseptiä on hiukan omaan käyttöön muokattu. Itse tykkäsin eniten ohuista, kelmun päällä jähmettyneestä suklaasta leikellyistä lastuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.