Translate

Mustikkainen raakajuustokakku

Pohja
reilu dl pekaanipähkinöitä (mantelit tai saksanpähkinätkin sopivat)
vajaa 1 dl pehmeitä taateleita (n. 7 kpl)
kunnon ripaus merisuolaa

Täyte
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä (suolattomia)
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta (Bourbon) tai 1 vaniljatangon sisus
1 dl sulaa kookosöljyä
makeutusta (steviaa) maun mukaan
n. 2 dl mustikoita (tai vadelmaa)

Jauha pohjan ainekset blenderillä. Painele taikina vuoan pohjalle.
Jauha kaikki täytteen ainekset (paitsi marjat) tehosekottimella/blenderillä silkkisen hienoksi. Tarvittaessa voit lisätä sekaan tilkan vettä. Laita 2/3 täytteestä kakkupohjan päälle ja blendaa sitten mustikat lopun täytteen kanssa. Kaada ja levitä pinnalle loppuseos. Laita kakku pakastimeen jähmettymään (n. 2 h). Jos säilytät kakkua pidempään pakastimessa, ota se sulamaan ajoissa ennen tarjoilua. Kakku on herkullisimmillaan leikattavan pehmeänä.
Mustikkaisesta raakajuustokakusta tulee reilut 10 annosta, piirakkavuoallinen (pohja 20 cm). 
Raakakakut ovat oma maailmansa. Ne ovat helppotekoisia ja ah - niin raikkaita ja herkullisia! Nautinnollista kahvihetkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.