Translate

Lanttulaatikko


Viime yön uunissamme paistui oikein kunnon lanttuinen lanttulaatikko - oli mukava heräillä sen tuoksuun. Tämä maku taitaa ollakin se mun juttu!
ainekset
1 kg lanttua
1 vettä
1 tl suolaa
ripaus valkopipp.
50 g voita (+ voilastuja päälle)
Kuori ja paloittele lantut. Keitä ne vedessä kypsiksi ja kaada ylimäärinen vesi pois. Survo lantut hienoksi ja mausta suolalla, valkopippurilla ja voilla. Kiireinen kokki voi toki käyttää valmissosetta, kunhan muistaa tsekata, että pakkauksessa ei ole muuta kuin lanttusosetta.
Voitele uunivuoka ja kaada lanttuseos siihen. Tasoita ja koristele pinta. Laita pinnalle voinokareita. Hauduta 110 asteessa yön yli tai paista 150-175 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.