Translate

Lihapiirakka

Kun pojat alkoivat tapaninpäivänä tehdä voitaikinasta lihapiirakkaa, rupesin miettimään, mitä me viljattomat söisimme. Keksin kokeilla tähän tarkoitukseen joulutorttutaikinaa (blogissa ohje), josta syntyikin todella hyvä lihapiirakan kuori! Ja tuore salaatti oli tietenkin kyytipoikana...




ainekset

Kuori (ks. joulutortut)
500 g jauhelihaa
ketsuppia (ilman lisättyä sokeria)
mausteita
kermajuustoa.
sipuli

Kypsennä jauheliha sipulisilpun kanssa pannussa. Mausta. Levitä tai kaulitse taikina ohueksi leivinpaperin päälle. Sivele reilusti ketsuppia pintaan. Lusikoi jauheliha 1/2 piirakkapohjalle, höylää juustosiivut jauhelihan pinnalle ja käännä toinen puoli taikinaa päälle. 


Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia (tai kunnes pinta saa kauniin ruskean värin). Tarjoile raikkaan tuoresalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.