Translate

Vadelma-raakajuustokakku


Teen usein kakut melko olemattomilla pohjilla tai kokonaan ilman pohjaa, täytteethän kakuissa parhaalta maistuvat:). Tämä ohje on sovellettu vadelmaisesta tuorejuustokakusta, Syötävän hyvästä blogista - kiitos Venla vinkistä! 

Täytteen ainekset
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 tl aitoa vaniljajauhetta
n. 1 dl sulaa kookosöljyä
makeutusta maun mukaan (laitoin n. 20 tippaa steviaa täytteeseen ensi vaiheessa ja vielä 2-vaiheessa 20 tippaa lisää vadelmakerrokseen.
3-4 dl vadelmia
1 tl psylliumjauhetta (jos oikein vetisiä vadelmia)
voita ja kookoshiutaleita

Laita cashewpähkinät likoamaan pariksi tunniksi. Kaada liotusvesi pois ennen käyttöä. Sekoita kaikki ainekset huolella (paitsi vadelmat) tehokkaalla blenderillä tai sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Tarvittaessa lisää seokseen hiukan vettä tai sitruunamehua. Voitele vuoan pohja ja ripottele siihen kookoshiutaleita. Lusikoi ja taputtele 2/3 täytteestä vuokaan. Blendaa vadelmat lopun 1/3 täytteen kanssa. En saanut kaupasta kotimaisia vadelmia, joten kuumensin marjat, jolloin niistä tuli tietenkin tosi vetisiä. Ennen kuin lisäsin marjat mehuineen 1/3 täytteeseen, sekoitin niihin 1 tl psylliumjauhetta nestettä sitomaan. Levitä vadelmatäyte edellisen täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi/yöksi tai pakastimeen n. tunniksi ennen tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla vadelmilla. Tämä kakku on ei ole turhan makea, vaan on ihanan raikas ja aidon vadelmainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.