Translate

Suklaakookoskakku

Suklaakookoskakku on ihanaa ja sopii heillekin, jotka eivät käytä viljaa tai maitoa. Kookoksen maku ei suussa maistu kovinkaan voimakkaasti. Täyteläinen suklaa hellii makunystyröitä.
ainekset (18 cm vuokaan)
pohjaan:
1 dl pähkinöitä (saksan- tai pekaanipähkinää)
6 pehmeää taatelia
ripaus kanelia
vielä vähemmän suolaa
täytteeseen:
1,7 dl kookosmaitoa (käytä vain jähmettynyt osa)
6 pehmeää taatelia
60 g erittäin tummaa suklaata
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

Huomaa, että kookosmaidon täytyy olla jääkaappikylmää, kun otat sen käyttöön. Sekoita pohjan ainekset blenderillä muruiksi ja taputtele vuokaan, halutessasi myös reunoille.
Kaavi kookosmaitotölkeistä tarvittava määrä jähmettynyttä kookosmaitoa pikku kattilaan. Sulata suklaa, kookosöljy, kookosmaito matalassa lämmössä ja sekoita blenderissä taateleiden ja vaniljajauheen kanssa. Kaada ja levitä täyte pohjan päälle ja laita vuoka jääkappiin jähmettymään. Herkuttele sellaisenaan kahvin, teen tai glögin kanssa - pinnalle voit halutessasi laittaa vielä nokareen vispattua kuohu- tai kookoskermaa.
Ohje on kotoisin Syötävän hyvästä blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.