Translate

Oopsit


Oopsit sopivat sekä makeaan että suolaiseen herkutteluun. Ne toimivat hyvin vhh-sämpylänä tai vhh-hampurilaisen sämpylänä, mutta käyvät hiukan makeutettuna myös leivospohjaksi.

Ainekset (6 oopsiin)
3 suurta kananmunaa
ripaus merisuolaa
1 1/2 tl psylliumia
1 tl leivinjauh.
85 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
(hiukan makeutusainetta, jos teet leivospohjia)

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin. Lisää keltuaisiin tuorejuusto, suola, psylliumjauh. (ja tarvittaessa makeutusaine). Sekoita tasaiseksi. Lisää valkuiaisiin leivinjauhe ja vatkaa seos kunnolla valkeaksi, kovaksi vaahdoksi. Voit käyttää samaa vatkainta molemmissa, jos vatkaat ensin valkuaiset vaahdoksi ja sekoitat vasta sen jälkeen omassa kipossaan keltuaisseoksen. Kääntele keltuaisseos lusikalla varovasti valkuaisvaahdon sekaan. Laita taikinasta kekoja leivinpaperin päälle, pellille. Paista n. 30 minuuttia 150 asteessa. Varo kolauttamasta uunin luukkua! :) Anna leivonnaisten tasaantua muutama minuutti pellillä, ja siirrä ne sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Käytä oopsit kevyenä sämpylänä tai hampurilaissämpylänä.
Käyttäessäsi oopsit leivospohjana laita niiden päälle kermavaahtoa/kermarahkaa ja marjoja. Näillä voit kuitata jopa laskiaistiistain laskiaispullan.



2 kommenttia:

  1. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. N. 150 asteessa oon paistanut. Täytyykin lisätä lämpätila tuohon ohjeeseen :).

      Poista

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.