Translate

Pinaatti-kukkakaalikeitto


Pinaatti-kukkakaalikeitto
ainekset
450 g kukkakaalia (raaka tai pakaste)
3 pss pinaattia (pakaste), yht. 450 g
1 l vettä
2-3 tl merisuolaa
ripaus valkopipp.
1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 rkl voita
2 dl kuohukermaa
Keitä kukkakaali vedessä (paloina) kypsäksi, soseuta blenderissä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sosekeittoon pinaatti ja kiehauta. Lisää suola, valkopipp. ja Koskenlaskija, lopuksi kerma. Anna keiton vielä lämmetä samalla sekoittaen. Pyöräytä keitto vielä blenderissä ennen tarjoilua.

Tarjoile "keittämättömien" kanamunien kanssa. Kun kerran on kokeillut "keittämättömiä" munia, tuskin enää erehtyy niitä keittämään.
Laita kanamunat kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Kuumenna kattilaa liedellä, kunnes vesi alkaa kiehua. Siirrä nyt kattila pois kuumalta levyltä ja anna kanamunien kypsyä lempeästi 6 minuutin ajan. Valmista on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.