Translate

Mausteinen kurpitsamuussi

Maarit ja Antti Heikkilän ruokavinkeistä bongasin kurpitsamuussin, joka maistui ihan uskomattoman herkulliselta pyörälenkin ja avantouinnin jälkeen - pitkään uunissa hautuneen karjalanpaistin kanssa. "Törkeen hyväksi" kehui tyttäreni. Tässä resepti hiukan jo omaa elämäänsä eläneenä: 
ainekset
1 myskikurpitsa
1 chilipippuri (tai ripaus chilimaustetta)
1 cm pala inkivääriä
1/2-1 tl kanelia
merisuolaa
reilu siivu voita
1 dl kermaa (tai korvaava tuote)
Höyrytä tai keitä kuorittu ja paloiteltu kurpitsa kypsäksi vähässä vedessä, inkiväärin ja chilin kanssa. Ota kurpitsa-, inkivääri- ja chilipalat pois vedestä. Soseuta ja lisää suola, kaneli, voi ja kerma. Tarkista maku. Nauti mausteisista syksyn aromeista. Inkivääri ja chili saavat veren kohisemaan suonissa ja lämmittävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.