Translate

Kukkakaali-parsakaali-pekonisalatti

Tämän salaatin maukkauden salaisuus on osaksi sen kastikkeessa ja nimenomaan itse tehdyssä majoneesissa. Raaát kaalinnuput antavat hampaille kivasti töitä. Saimme tätä salaattia viikko sitten (melkein samanlaista...) majapaikassamme Lappeenrannassa, mutta totta kai jokaisen kokin täytyy reseptiin oma lisänsä laittaa.
ainekset
pieni parsakaali
pieni kukkakaali
300g pekonia
iso punasipuli
siemenettömiä viinirypäleitä (vajaa pakkaus)
mustapippuria
sipulijauhetta
majoneesi-kermaviilikastike

Pilko kukka- ja parsakaali pieniksi palasiksi. Paahda pekoni rapeaksi pannulla tai uunissa. Silppua punasipuli. Puolita viinirypäleet. Sekoita ainekset salaattikulhossa, Ripottele väliin mustapippuria ja sipulijauhetta, Lisää joukkoon valmistamasi salaatinkastike. Anna salaatin maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Salaatinkastikeainekset
1 prk kermaviiliä
majoneesi:
2 dl rypsiöljyä (oliiviöljyn maku tulee läpi)
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1 rkl sinappia
1/4 tl valkopipp.
2 rkl sitruunamehua tai etikkaa
5 tippaa steviaa
Sekoita majoneesiaineksia kannussa sauvasekoittimella ihan pieni hetki, niin että ne juuri sekoittuvat.
Lisää majoneesiin purkillinen kermaviiliä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.