Translate

Vhh-ranskikset

Ranskikset voivat olla myös täysipainoista ravintoa - vhh-malliin. Näitä voit tarjoilla vhh-hampurilaisen tai pihvin kanssa - ja ottaa ketsuppia (ilman lisättyä sokeria) kyytipojaksi.

Ainekset (5-6:lle)
3 lanttua
oliiviöljyä
merisuolaa t. Herbamarea
mausteita (esim. pippuria, paprikajauh., sipuli- ja valkosipulijauh., chiliä, yrttimausteita)

Kuori lantut ja leikkaa ne "ranskismaisiksi" tikuiksi. Keitä tikkuja pari kolme minuuttia kattilassa, vedessä. Kaada vesi pois ja levitä valutetut ranskikset pellille, leivinpaperin päälle. Levitä ranskiksille oliiviöljyä. Ripottele pinnalle merisuolaa ja mausteita. Kypsennä ranskikset uunissa 200 asteessa kauniin ruskeiksi, n. 20 minuutin ajan. Maukkaalle maistuvat!

Lantusta saat C-, E- ja K-vitamiinia, karoteenia, kaliumia, magnesiumia ja sinkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömiä kommentteja ei julkaista.